• 16 octombrie 2010
  • Azi, continuarea.
    Si cum zicea Oana aseara, cica sa incep asa: Draga cititorule, imi pare rau ca n'am postat ieri restul traseului, dar am fost ocupata si... postez azi. :D
    2. Sulina - Crisan - Mila 23 - Maliuc - Tulcea
    Prima parte a acestui segment de traseu se desfasoara pe bratul Sulina, pe care intalnim asezarea pescareasca Crisan, comuna. Centrul asezarii se afla la Mila 13. Pe malul stang, un obelisc comemorativ evoca anul ianugurarii canalului (1859). Punct de plecare spre lacul Matita, padurile Letea (la nord) si Caraorman (la sud).
    25 km - Circuitul continua pe bratul Sulina pana la Mila 14 unde se intra pe Dunarea Veche, acre formeaza la nordul bratului un mare M. Se parcurg canalul Dovnica si lacul Merheiu Mare.
    40 km - Merheiu Mare, lac; de aici se paore ajunge lesne la padurea Letea. Dinlacul Merheiu Mare se coboara in lacul Matita; prin canalele Lopatna si Eracle se ajunge apoi in Dunarea Veche (circa 35 km)
    75 km - Mila 23, sat; centru de interes turistic (punct de plecare spre lacurile si grindurile dintre bratele Sulina si Chilia)
    De la Mila 23 se strabate canalul Sontea (circa 12 km).
    87 km - Lacul Furtuna; aici traiesc numeroase specii de pasari. Traseul continua pe micile canale pana se iese in bratul Sulina, in apropiere de Maliuc (circa 8 km)
    95 km - Maliuc, comuna situata pe ostrovul cu acelasi nume; expozitie de stiinte naturale. Punct de plecare spre canalele Sontea si Papadia, spre lacurile Furtuna si Gorgova. De la Maliuc se strabat inca 27 km - pe bratul Sulina - pana la Tulcea
    102 km - Rusca (20 km de Tulcea)
    108 km - Partizani (!4 km), sat
    109 km - Ilganii de Sus (13 km), sat
    122 km - Tulcea, oras; resedinta judetului cu acelasi nume

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu