E pe baza de tragedie

  • 19 august 2010
  • De la inceput ma scuz, s'ar putea sa fi ramas putin in urma. Oricum, m'a socat cand am vazut la tv, acum vreo cateva zile, o stire legata de slujba de inmormantare a micutilor morti. Acu inteleg ca Madalina Manole n'a putut avea o slujba normala, ca s'a sinucis,...si na...Dar sa nu faci slujba normala pentru ca acei bebelusi nu au apucat sa fie botezati...Cuiva lipseste o doaga. In fine, cam asta m'a deranjat. Stau si ma intreb unde's preotii aia care sustin sus si tare cauza crestinatatii...

    Urmarind cu interes emisiunea lui Badea, cu o seara inainte a adus vorba despre credinta romanilor, transformata mai degraba in superstitie. Probabil lumea merge pe ideea ca aduce ghinion sa inmormantezi normal un prunc nebotezat... sau eu stiu..

    As intreba un credincios inflacarat: ar fi de acord ca un prunc nevinovat, abia nascut, care habar n'are ce e pacatul si stie doar sa planga, sa n'aiba parte de o inmormantare ca unul botezat, care stie exact acelasi lucru?

    Salve!

    2 comentarii:

    Iulian spunea...

    Se zice ca ne nastem pacatosi, fiecare dintre noi purtand o parte din vina lui Adam si a Evei,numit pacat stramosesc,care se iarta prin botez. Nu incerc sa scuz pe nimeni,nici mie nu mi se par normale multe lucruri legate de biserica,lucruri pe care le-am observat din interior.

    Gentimir Irina-Elena spunea...

    asta nu'i motiv.Nu e nimeni vinovat ca acei copii erau prea mici pt botez, mai ales ei. Si daca asta ar fi motivul, atunci de ce nu's botezati de cum se nasc, ca o aigurare sa nu se intample sa moara nebotezati?

    Trimiteți un comentariu