Cum sa...vii cu o idee buna

  • 17 septembrie 2010
  • No, in seara asta vreau sa salut si sa felicit Primaria sectorului 2 din Bucale. Domnu' primar a venit cu o idee pe care eu o consider mai mult decat buna, chiar cea mai buna din ultimul timp: telefericul ce va traversa o serie de lacuri din capitala (numarul de lacuri depinde de lungimea traseului).
    Proiect aparut cam la inceputul lui 2009, acum a reintrat in atentia autoritatilor, care vor sa obtina ceva fonduri de la UE pentru construirea telecabinei. Incadrat in domeniul “crearea, dezvoltarea si moderinzarea infrastructurii de turism in vederea valorificarii resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice” al Planului Regional de Dezvoltare Bucuresti-Ilfov, telecabina va descongestiona traficul din Bucuresti si va putea fi folosita si de turisti (si asa Bucurestiul vrea statut de oras european). Totusi, apare o problema: unde vor parca masinile cei care vor folosi telecabina, in conditiile in care primarele Neculai Ontanu vrea sa transporte 3000oameni/ora? Primariile cauta solutii, doar au reusit sa rezolve si problema spatiilor unde vor fi construiti stalpii de sustinere si "statiile" pentru cetateni.
    Mai ramane sa se puna lumea de acord asupra traseului. Sunt 2 variante:
    - una lunga, incepe de la Lebada si se termina in Herastrau, trecand peste lacurile Pantelimon, Plumbuita, Dobroiesti, Fundeni, Tei si Floreasca. Daca va fi ales acesta, fiindca depaseste sectorul 2, trebuie cosnultati si primarele general, primarele de la sectorul 1 si primarele din Pantelimon
     - una mai scurta, incepe din Dobroiesti, trece peste lacurile Fundeni, Plumbuita, Tei si se opreste fix in buza lacului Floreasca
    Din partea mea, nu conteaza traseul, desi as prefera pe cel lung. Daca tot se inhama la asa ceva, apii sa faca ceva serios, tot primesc fonduri de la UE. Macar banii vor fi investiti in ceva ce merita.
    Astept asa ceva si la Iasi, ca la cat de des merg autobuzele si tramvaiele alea... si banuiesc ca si pretul biletului va fi mai mic, in conditiile in care in Bucale se asteapta sa fie transportati 3000 oameni/ora.

    Salve!

    2 comentarii:

    Anonim spunea...

    Ai sa razi, dar sa stii ca si in Iasi se doreste asa ceva de catre autoritatile locale, singura problema e ca sansele de a obtine finantare europeana pentru asa ceva sunt mici in momentul de fata iar planul care a fost intocmit zace intr-un sertar uitat de lume si in calculatoarele proiectantilor care au schitat in mare proiectul.
    Dar daca vrei sa razi cu adevarat, sa stii ca primaria comunei Aroneanu din Iasi a depus un asemenea proiect pentru obtinerea fondurilor europene, dar a fost refuzat (pe buna dreptate consider eu).
    Am auzit si eu despre telegondola din Bucuresti, dar cifrele avansate de genul 3000 oameni pe ora sunt de domeniul SF-ului, iar in ce priveste pretul biletului cu siguranta va fi piperat fiindca altfel nu se pot amortiza costurile de functionare a unei asemenea instalatii de transport.

    Gentimir Irina-Elena spunea...

    Or fi OZN'uri, dar asa viseaza primarele. ;))
    Si in Iasi ar merge de minune una d'asta. Eu zic ca s'ar vedea fain orasul de sus, mai ales centrul si Copoul si Fundatia...

    Trimiteți un comentariu